фотоволтаици

Куба ќе инсталира 2.000 мегавати струја во 92 фотоволтаични соларни паркови

Суверенитетот во производството на електрична енергија зависи од користењето на обновливите извори на енергија - се вели во нивното известување. Куба планира до 2028 година да инсталира 92 фотоволтаични соларни паркови со капацитет да генерираат 2.000 мегавати (MW) енергија (повеќе...

Левица: ДПМНЕ и СДСМ заеднички го уништуваат плодното земјиште во Свети Николе за фотоволтаици

Широката коалиција на ДПМНЕ и СДСМ совршено функционира кога се во прашање бизнис интересите! Ова заеднички го потврдија на последната Седница на Советот за минатата година, кога ја изгласаа „Годишната програма за изработка на урбанистички планови на подрачјето на...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Стјепан Стево Филиповиќ, народен херој: Со кренати раце му пркоси на злото!

„Партизанскиот комесар, работникот Стево Филиповиќ, загина храбро извикувајќи за слобода. Документот за неговото погубување ги надминува сите слики со...
- Advertisement -spot_img