Европско знаменце

Извештајот на ЕК го потврди анти-европското владеење на СДС и ДУИ

Извештајот на Европската комисија (ЕК) за изминатата година ја потврди оценката која граѓаните веќе ја знаат, а тоа е дека Македонија нема напреднато милиметар во европскиот пат, во ниту една од областите кои се поделени во 33-те поглавја на...

Со европско знаменце Владата предлага поблаги казни за злоупотреба на службена положба и злосторничко здружување

Итнo е закажана собраниска комисија за европски прашања, власта турка измени на кривичниот законик со „Европско знаменце“. Владата предлага намалување на казни за „Злоупотреба на службена положба и овластување“ и „злосторничко здружување“, дела за кои се гоната најмногу поранешни функционери на...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Почетокот на патот на свилата – Прво од предавањата: Патот на свилата помеѓу историјата и културата во КИЦ

Почетоците на Патот на свилата, како трансверзала, којашто ги поврзувала Источна Азија со Медитеранот лежат во првите две столетија...
- Advertisement -spot_img