Ево Моралес

Моралес: БРИКС е надежта за ослободување од доминацијата на доларот

БРИКС е надеж за да можат да се ослободат земјите од доминацијата на доларот и САД, изјави поранешниот боливиски претседател Ево Моралес во интервју за Спутник. „БРИКС ни дава многу надеж за ослободување од оваа империјална доминација со нивниот долар,...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Стјепан Стево Филиповиќ, народен херој: Со кренати раце му пркоси на злото!

„Партизанскиот комесар, работникот Стево Филиповиќ, загина храбро извикувајќи за слобода. Документот за неговото погубување ги надминува сите слики со...
- Advertisement -spot_img