ЕВН

Ослободете се од „бомбона бизнисот“ – вратете ја моќта кај граѓаните

Фејзбук статус на проф. д-р Дејан Трајковски Властите упорно им сервираат монополски бизнис за препродавање на електрична енергија и наплата на сметки на приватни компании, наместо државата самата да го работи тоа за своите граѓани. Токму сега, кога доаѓа времето...

Државната ЕСМ да ја преземе лиценцата од ЕВН Хоум

Деновиве повторно е актуелна темата за законската обврска - Универзалниот снабдувач со електрична енергија да ја објави цената за потрошувачите, што во суштина ништо нема да смени во однос на формирањето и утврдувањето на цената. Целта на овој спин...

Трајковски: Зошто струјата кај нас ќе поскапи за 15%?

Фејзбук статус на Проф. д-р Дејан Трајковски Многумина денеска се прашуваат зошто, поради поскапувањето на електричната енергија на европските берзи, енергијата морала и кај нас да поскапи за 10-15%? Објаснувањето е едноставно. Македонија увезува околу една третина од своите годишни потреби...

Левица: Енергетската криза е предизвикана од монополот на приватниот капитал

Граѓаните во континуитет се жртви на самоволието на ЕВН, преку постојано покачување на цените на електричната енергија и монополот кој го поседува оваа компанија на македонскиот пазар. Дополнително, од ПРОФИТЕРСКОТО работење на ЕВН се жалат и граѓаните и фирмите...

Национализација – единствено решение за воспоставување ред во електродистибутивната мрежа

Реакција на секторот политичка економија при политичката партија Левица Веќе неколку месеци трае конфликтот помеѓу жителите на кумановско Слупчане и екипите на ЕВН, каде што жителите не дозволуваат екипите на ЕВН да ги извршуваат своите работни активности. Имено, жителите на ова...

Левица: Државата мора да го преземе стопанисувањето со струјата за домаќиствата

Соопштение на политичката партија Левица Лиценцата на ЕВН Хоум за вршење на енергетска дејност снабдување со електрична енергија истекува на 1 јули 2024 година. Улогата на „Универзален снабдувач и снабдувач во краен случај“ мора да ја преземе државната компанија ЕСМ Продажба...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Интервју со Петар Здравевски, новиот раководител на Црвена Младина

Ленка: Петар, честитки што станавте нов раководител на Црвена Младина. Можете ли дани кажете како дојдовте до оваа позиција? Петар...
- Advertisement -spot_img