енергетска независност

Куба ќе инсталира 2.000 мегавати струја во 92 фотоволтаични соларни паркови

Суверенитетот во производството на електрична енергија зависи од користењето на обновливите извори на енергија - се вели во нивното известување. Куба планира до 2028 година да инсталира 92 фотоволтаични соларни паркови со капацитет да генерираат 2.000 мегавати (MW) енергија (повеќе...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Левица: Економски прогрес од НАТО нема, но бомби на Криволак има

До нас стигнаа пријави од загрижени граѓани кои се жалат на непријатни звуци и глетки во околината на Неготино. Непријатните...
- Advertisement -spot_img