Долг

Нов долг од 190 милиони евра со европско знаменце – Македонија во должничко ропство

Очигледно за анти-македонската и недемократската гарнитура на власт ништо не значат критиките на ЕУ за злоупотребата на европското знаме. Во собраниска процедура по скратена постапка, со ШВЕРЦ со европско знаме, влегоа два Предлог-закони за задолжување на Македонија. Едниот заем...

Колариќ: Јавниот долг изнесува над осум милијарди евра

Фејзбук статус на Јулијана Штрковска Колариќ – Координатор на Левица – Сектор финансии: Заклучно со вториот квартал, јавниот долг изнесува 8 337 милиони евра. Постојано е во пораст, најмногу поради тоа што неспособната и корумпирана власт, годишно двојно повеќе нѐ задолжува,...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Почетокот на патот на свилата – Прво од предавањата: Патот на свилата помеѓу историјата и културата во КИЦ

Почетоците на Патот на свилата, како трансверзала, којашто ги поврзувала Источна Азија со Медитеранот лежат во првите две столетија...
- Advertisement -spot_img