Диме Темков

„5.17“ изложба на слики и монотипии од Диме Темков во КИЦ

Салон Империјал 126 јули 2023, 21 часот Диме Темков е роден 1971 година во Скопје. Во 1990 година го завршил Средното уметничко училиште „Лазар Личеновски“ - отсек графика, а потоа студирал графика на Факултетот за ликовни уметности во Скопје, кај...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Левица: Економски прогрес од НАТО нема, но бомби на Криволак има

До нас стигнаа пријави од загрижени граѓани кои се жалат на непријатни звуци и глетки во околината на Неготино. Непријатните...
- Advertisement -spot_img