Деловник

Левица со кривична пријава до Џафери за фрлените амандмани за деловникот

Пратениците на Левица – проф. д-р Димитар Апасиев и Борислав Крмов, до Основното јавно обвинителство – Скопје, поднесоа заедничка кривична пријава против претседателот на Собранието на Република Македонија – Талат Џафери, заради основано сомневање дека сторил кривично дело „Злоупотреба...

Деловникот на СДС-ДПМНЕ-ДУИ ја озаконува неуставната двојазичност и води кон дводомен парламент

Крајно штетниот Деловник, кој го изгласа здружената коалиција на СДС-ДУИ-ДПМНЕ, освен што ќе нанесе долгорочни последици врз демократските процеси (каде се лимитира учеството на опозицијата и се прошируваат ингиренциите на Спикерот) - истиот ја легализира неуставната и насилнички воведена...

Пратениците на Левица пречекани како херои – Националните медиуми молчат

Вчера, на собраниската Седница широката коалиција на ДПМНЕ, СДСМ и ДУИ ги усвои измените на деловникот за работа на Собранието, со што овие три партии го укинаа постоењето на опозиција во македонскиот парламент. Пратениците од Левица: Апасиев и Крмов покажаа...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Почетокот на патот на свилата – Прво од предавањата: Патот на свилата помеѓу историјата и културата во КИЦ

Почетоците на Патот на свилата, како трансверзала, којашто ги поврзувала Источна Азија со Медитеранот лежат во првите две столетија...
- Advertisement -spot_img