Црвената армија

Како глувците ѝ помогнале на Црвената армија да ги победи фашистите во Сталинград

Малите херои на Сталинград Колку важна улога одиграле коњите и кучињата во Втората светска војна е добро познато. Меѓутоа, ретко кој знае дека значително помали животни се покажале подостојно. Војска полски глувци, иако несвесни за тоа, зеле активно учество во...

Бугарија урива споменик посветен на Црвената армија

Властите во Софија почнаа да го отстрануваат Споменикот на советската армија во Софија, поттикнат од антируската хистерија што владее во ЕУ од почетокот на војната во Украина. Во вторникот работниците почнаа да користат кран за демонтирање на 37 метри...

Д’н’шња и јутрешња Македонија [Бојан Зафировски]

Онај плодна Македонија сас њојни равни поља насадени сас афион, тутун, памук, ориз, Македонија сас њојни руде од сребро, антимон, железо, онај Македонија населена сас Македонци, Власи, Турци, Арнаути, Грци и други, тај је Македонија поробена и од њојни...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Социолошка анализа на „Нација во подем: Приказна за економското чудо на Израел“

Пишува: Кристијан Димков „Нација во подем Приказна за економското чудо на Израел“ е книга на Ден Сенор и Сол Сингер напишана...
- Advertisement -spot_img