Цитати на Фридрих Енгелс

10 Највлијателни цитати на Фридрих Енгелс

Фридрих Енгелс (1820–1895) беше германски филозоф, политички теоретичар и револуционер, најпознат како соработник и пријател на Карл Маркс. Во своите дела, Енгелс ја изложи и разви идеологијата на марксизмот, која го промени светот и има големo влијание на современата...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Левица: Економски прогрес од НАТО нема, но бомби на Криволак има

До нас стигнаа пријави од загрижени граѓани кои се жалат на непријатни звуци и глетки во околината на Неготино. Непријатните...
- Advertisement -spot_img