Ционизам

Империјализмот, ционизмот и Палестина [Морис Бјутен]

Во современата историја, судбината на палестинскиот народ претставува вистински анахронизам во време кога речиси сите народи ја постигнаа својата независност. За да се разбере оваа ситуација, неопходно е познавање на одреден број основни гео-историско-политички податоци, својствени за регионот на Блискиот...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Кина го изгради првиот нуклеарен реактор отпорен на распаѓање

За прв пат истражувачите од Универзитетот Цингхуа во Кина успешно демонстрираа реактор за нуклеарна фисија отпорен на распаѓање. Дизајнот...
- Advertisement -spot_img