Чаир

Левица: Општина Чаир нема изгласано завршна сметка од 2021 година

На официјалната страна на општината веќе две години не се објавени завршните сметки (за 2022 и 2023 година) за тоа како се потрошени парите на граѓаните, Исто така, не се објавуваат Службените гласници, односно последниот е објавен на 16.06.2023 год. Неодговорноста,...

(Видео) Пред посетата на Албин Курти во Чаир – Црвена Младина ги постави имињата на 300 загинати партизани

Во предвечерието на официјалнатото преименувавње на улицата "Втора Македонска Ударна Бригада" во "Адем Демачи" со присуство на Албин Курти и албанската политичка елита, бевме во Чаир и токму на истата улица им ги поставивме имињата на сите загинати борци од...

Црвена Младина: Заканите на ДУИ не нѐ плашат

Соопштение на Црвена Младина Откако наши активисти пред неколку дена го преименуваа паркот „Украина” во парк „АСНОМ” во Чаир, баш во истиот парк каде што имаше бисти на партизани а денес ги нема, наидовме на голема поддршка од широката јавност,...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Стјепан Стево Филиповиќ, народен херој: Со кренати раце му пркоси на злото!

„Партизанскиот комесар, работникот Стево Филиповиќ, загина храбро извикувајќи за слобода. Документот за неговото погубување ги надминува сите слики со...
- Advertisement -spot_img