Бојан Зафировски

Д’н’шња и јутрешња Македонија [Бојан Зафировски]

Онај плодна Македонија сас њојни равни поља насадени сас афион, тутун, памук, ориз, Македонија сас њојни руде од сребро, антимон, железо, онај Македонија населена сас Македонци, Власи, Турци, Арнаути, Грци и други, тај је Македонија поробена и од њојни...

Отворено писмо до Крсто Коњушки [Бојан Зафировски]

Отворено писмодо слугата на бугарските фашистички окупатори,врховистичкиот војводаКрсто Коњушки Народен предавнику,Тешка е и мачна положбата на македонскиот народ, безработица, беда и умирањето за парче леб предвреме тера во гроб илјадници луѓе. За сето ова е виновна Хитлеровата банда и нејзините...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Изборите ќе „изедат“ 10,6 милиони евра

Државната изборна комисија (ДИК) на денешната 84 – та седница ги усвои Регистарот на радиодифузери, печатени медиуми и електронски...
- Advertisement -spot_img