Блокада

Со 750 амандмани Левица блокира шверцерска албанизација на државното правобранителство

Денес, пратениците на Левица со 750 амандмани го блокираа Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за државно правобранителство - по скратена постапка, каде спротивно на Амандман V од Уставот на Република Македонија и спротивно на препораките од Венецијанската...

Медиумски мрак: Телевизиите против Левица во борбата против воведување 12 часовен работен ден

Владата во полна пареа преку Собранието се обидува да ги реализира измените во десетина измени во законските решенија со кои на конзорциум „Бехтел и Енка” им се овозможуваат привилегии кои се спротивни согласно позитивно-правните норми во државата и се...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Официјално отворен претседателскиот изборен штаб на Билјана Ванковска

Во продолжение ви го пренесуваме соопштението на политичката партија Левица Вечерва, во одлична атмосфера, во присуство на претседателот на Левица...
- Advertisement -spot_img