Бехтел Енка

Протест во село Бањица поради криминалниот Коридор 8 на „Бехтел и Енка“

Во знак на револт за тоа како се врши експропријација на земјиштето, жителите од селата Горна и Долна Бањица го блокираа регионалниот пат не дозволувајќи им на вработените во компанијата „Бехтел и Енка“ да работат на трасата на Коридорот...

Левица со иницијатива до Уставен суд за 72 часовната работна недела (видео)

Прес конференција на координаторката на Правен сектор – Левица, Персида Отовиќ – Стојановска. „Политичката партија Левица поднесе Иницијатива за оценка на уставноста на новодонесените измени на Законот за работни односи, со којшто се воведува 72 часовно работно време, со цел...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Ванковска од Аеродром: ЕУ станува неофашистичка

Билјана Ванковска, претседателски кандидат на Левица, заедно со потпретседателот на партијата Реџеп Исмаил денес ја продолжи својата кампања со...
- Advertisement -spot_img