Банки

Три банки оствариле рекорден профит од над 184 милиони евра во 2023 година

Комерцијална, НЛБ и Стопанска банка АД Скопје ги срушија сопствените рекорди и остварија профит над 184 милиони евра во 2023 година, повисок од претходната година за 61,6 отсто. Приходите од КАМАТИ изнесуваат 267 милиони евра, а приходите од провизии...

Левица: Без државна регулација банките со енормни профити

Соопштение на политичката партија Левица И покрај забавениот економски раст, само за шест месеци, банките остварија над 120 милиони евра добивка и ги ЗГОЛЕМИЈА своите профити за 35 отсто, споредено со истиот период лани! Нето приходите од камати се искачија...

Трите најголеми банки оствариле профит над 122 милиони евра во првите шест месеци

Трите најголеми банки оствариле над 122 милиони евра приходи од камати и добивка над 85 милиони евра во првите шест месеци од 2023 година – Ова го соопшти Јулијана Штрковска Колариќ – Координатор на Левица – Сектор финансии: Само за...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Левица: Економски прогрес од НАТО нема, но бомби на Криволак има

До нас стигнаа пријави од загрижени граѓани кои се жалат на непријатни звуци и глетки во околината на Неготино. Непријатните...
- Advertisement -spot_img