Асанж

Je Suis Assange!? Некој?

Пишува: Претседателскиот кандидат на Левица, Проф. д-р Билјана Ванковска Како реакција на терористичкиот напад врз редакцијата на францускиот сатиричен магазин „Шарли Ебдо“ се прошири слоганот „И јас сум Шарли“ (Je Suis Charlie). Податоците велат дека овој хаштаг станал најбрзо и...

Хронологија на затворската епопеја на Асанж

Иако Викиликс почнува да објавува содржини некаде од 2006, пакетот што го објави во 2010 беше клучен за започнување на судската потера по Асанж која трае до ден денес. 2010: Викиликс објавува доверливи американски воени документи и дипломатски депеши поврзани...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Левица: Економски прогрес од НАТО нема, но бомби на Криволак има

До нас стигнаа пријави од загрижени граѓани кои се жалат на непријатни звуци и глетки во околината на Неготино. Непријатните...
- Advertisement -spot_img