Амаду Абдраман

Што се случува во Нигер – дали на повидок е војна во Африка?

Пред не повеќе од две недели, армијата на Нигер, предводена од полковникот Амаду Абдраман, ја суспендираше колонијалната про-француска власт во земјата. Веднаш потоа, армијата побара сите странски воени сили да ја напуштат земјата, но тоа не се случи. Освен...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Ванковска од Аеродром: ЕУ станува неофашистичка

Билјана Ванковска, претседателски кандидат на Левица, заедно со потпретседателот на партијата Реџеп Исмаил денес ја продолжи својата кампања со...
- Advertisement -spot_img