Алојзије Степинац

Улогата на Католичката црква во Холокаустот во Југославија [Мек Матина]

Историски податоци за католичките и муслиманските свештеници кои соучествуваа во геноцидот над српското, еврејското и ромското население во Југославија во текот на Втората светска војна. За време на Втората светска војна во Југославија, католички и муслимански свештеници беа доброволни соучесници...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Почетокот на патот на свилата – Прво од предавањата: Патот на свилата помеѓу историјата и културата во КИЦ

Почетоците на Патот на свилата, како трансверзала, којашто ги поврзувала Источна Азија со Медитеранот лежат во првите две столетија...
- Advertisement -spot_img