78%

За народот трошки, за функционерите ново покачување од 500 евра

Зголемувањето на платите на именуваните и избраните функционери за 78% во мај минатата година претставуваше само почеток на новата низа социјални неправди нанесени од страна на однародената владеачка елита врз обичниот народ. Имено, деновиве е најавено ново покачување на...

Во новата година највисоките функционери ќе земаат плата и до 3,000 евра

Од нова година, 1060 функционери во Македонија ќе добијат 400 евра зголемување. Тие во март оваа година, со амин од Уставниот суд добија рекордно покачување од 78 %. Со новото зголемување од 400 евра, благодарение на тоа што коефициентите на...

Левица: За Тренчевска 78% – за пензионерите 6% покачување

Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска, не пропушта прилика да ги потсети пензионерите дека им следува ново покачување од 6% на пензиите во септември, ниту пак штеди пофалби во однос на тоа дека ова е најголемо покачување...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Стјепан Стево Филиповиќ, народен херој: Со кренати раце му пркоси на злото!

„Партизанскиот комесар, работникот Стево Филиповиќ, загина храбро извикувајќи за слобода. Документот за неговото погубување ги надминува сите слики со...
- Advertisement -spot_img