Ѓорче Петров

Мустафаоглу: Со сите сили ќе го спречиме овој катастрофален ДУП

Прес конференција на Дарја Мустафаоглу, советничка од редовите на политичката партија Левица во општина Ѓорче Петров Оваа пресконференција ја свикавме со цел да ја прикажеме реалната слика за ДУПот кој го актуализираше Левица. Односно за ДУПот градска четврт СЗ 16...

240 милиони профит за бетон, загаден воздух и руиниран водоснабдителен систем

Во сабота, (17.02.2024) на вонредна седница, советниците од ДПМНЕ во Советот на Општина Ѓорче Петров изгласаа катастрофален ДУП за градска четврт С3 16. Со овој ДУП ќе се дозволи изградба на: -21 кат (1 објект), -18 ката (1 објект), -16 ката (4 објекти), -14...

Дарја Мустафаоглу обелоденува урбанистички геноцид во Ѓорче Петров

Советничката во Ѓорче Петров од редовите на политичката партија Левица, Дарја Мустафаоглу денеска обелодени низа случувања во врска со многу коруптивен и сомнителен ДУП, донесен на итна седница од страна на советниците на ДПМНЕ во општината. Имено советничката во 11...

Советниците од ДПМНЕ гласаа против амандманот на Левица за пренасочување на средствата предвидени за луксузирање во спортски и детски игралишта

На денешната седница на Советот на Општина Ѓорче Петров, советничката група од Левица предложи средствата од Буџетот предвидени за советниците за: патни трошоци, репрезентација, телефон и телефакс – ДА СЕ ПРЕНАМЕНАТ ЗА СПОРТСКИ И ДЕТСКИ ИГРАЛИШТА во општината. За жал,...

Левица со видео докази за екоцид во Ѓорче Петров

Погледнете како Градоначалникот Стојкоски, во соработка со неговиот пријател и вработен во Општината, за бизнис интереси - го загрозуваат животот и здравјето на жителите и животната средина! - Се вели во соопштението на Левица - Ѓорче Петров

Интервју со Мустафаоглу: Феминизмот се развива во многу погрешна насока

Ја имавме честа и привилегијата младата правничка, стравот и трепетот во советот на општина Ѓорче Петров, Дарја Мустафаоглу да одвои дел од својот многу зафатен распоред за да поразговараме на тема кои се предизвиците за поголема активна вклученост...

На предлог на Левица бранителите од Ѓорче Петров и нивните семејства ќе добијат низа поволности

Соопштение на ЛО Ѓорче Петров при политичката партија Левица Откако на 29-тата седница на Советот на Општина Ѓорче Петров, советниците од ДПМНЕ Иницијативата на Левица ја претставија како своја, но прифатија минимално исполнување на барањата/идеите во истата, советниците од Левица...

Левица: Мицкоски наредува, Стојковски спроведува, а Анѓушев ќарува

Соопштение на ЛО Ѓорче Петров при политичката партија Левица Изминатите денови, излезе на виделина бизнис енергетската коалиција СДС-ДПМНЕ која не запира во задоволувањето на партиско-олигархиските апетити на поединци преку доделување на општински договори за набавка на електрична енергија. Пријателството Анѓушев –...

Левица: ДПМНЕ во договор со СДС изгласаа нови партиски вработувања во Ѓорче Петров

Реакција на ЛО Ѓорче Петров при политичката партија Левица На денешната седница на Советот, бизнис коалицијата ДПМНЕ-СДС изгласа дополнување на Планот за вработување во 2023 година, со што овозможија минимум 14 нови партиски вработувања во тековната година. Поразителен е фактот што,...

Левица: Учениците во ООУ „Димитар Поп – Георгиев Беровски“ жртви на институциите

Прес конференција на ЛО Ѓорче Петров при политичката партија Левица УЧЕНИЦИТЕ ВО ПОДРАЧНОТО ООУ „ДИМИТАР ПОП – ГЕОРГИЕВ БЕРОВСКИ“, ЖРТВИ НА ИНСТИТУЦИОНАЛНИ ЛАВИРИНТИ И ЛАГИ Откако сите релевантни институции се прогласија за ненадлежни, учениците од подрачното основно училиште „Димитар Поп -...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Официјално отворен претседателскиот изборен штаб на Билјана Ванковска

Во продолжение ви го пренесуваме соопштението на политичката партија Левица Вечерва, во одлична атмосфера, во присуство на претседателот на Левица...
- Advertisement -spot_img