Американско-британскиот непријател, како дел од својата поддршка за продолжување на израелското злосторство во Газа, започна брутална агресија против Република Јемен со седумдесет и три рации, насочени кон главниот град Сана и гувернерите на Ходеида, Таиз, Хаџа. и Саада. Рациите доведоа до смрт на пет маченици и ранети уште шестмина од нашите вооружени сили.

Американскиот и британскиот непријател сноси целосна одговорност за својата криминална агресија врз нашиот јеменски народ и таа нема да остане без одговор и неказнето. Јеменските вооружени сили нема да се двоумат да ги таргетираат изворите на закана и сите непријателски цели на копно и на море во одбрана на Јемен, неговиот суверенитет и независност.

Оваа брутална агресија нема да го одврати Јемен од позицијата на поддршка и поддршка за угнетувањето на палестинскиот народ, а јеменските вооружени сили го потврдуваат нивното континуирано спречување на израелските бродови или оние што се упатуваат кон пристаништата на окупирана Палестина од пловидба во Арапскиот и Црвениот Мориња.

Бог е доволен за нас, и Тој е најдобриот располагач на работите, најдобриот заштитник и најдобриот помошник Да живее Јемен, слободен, драг и независен Победата му припаѓа на Јемен и на сите слободни луѓе на нацијата“.