Денес, активисти на Црвена Младина ја прекинаа трибината на филозофскиот факултет по повод Меѓународниот ден на студентите каде што свои излагања имаа Ковачевски, Тренчевска и академската заедница.

На дотичните им оставија фотографии од состојбата на студентскиот стандард и реалноста со која секојдневно се соочуваат студентите во Македонија.

Со оваа герила акција сакаме да им плеснеме во лице дека празна демагогија и излитени флоскули без никакви дела ги иритира студентите уште повеќе.

НЕ ЗАСТАНУВАМЕ ТУКА!

ОДИМЕ ДО КРАЈ! – Се вели во соопштението на Црвена Младина