Фејсбук статус на Претседателот на Левица проф. д-р Димитар Апасиев

Тепаниот контолор (кој бил на работа) – од ДУИ.

Тепачот-директор со бандата (кој не бил на работа) – од ДУИ.

Обезбедувачот (што требало да не ги пушти) – од ДУИ.

Џандарот (шо требало да апси) – од ДУИ.

Обвинителот (шо чекаше пријава) – од ДУИ!?

Судијата (шо не им одреди притвор) – од ДУИ!

Сфаќате сега што е ЗАРОБЕНА ДРЖАВА и оти постоењето на ДУИ е обратно-пропорционално од постоењето на правната држава во Републиката.

Ало, Кале, се слушаме?

Губернаторке – овие ли се вашите „кучиња на војната“, кои ги држите на ланец, за секој случај, да не треба да се плашат Македонците со војна