Претседателот на Левица, Димитар Апасиев заедно со носителката на ИЕ5 Јована Мојсоска остварија средби со граѓаните на Битола. Широката поддршка за Левица во градот на Стив Наумов ја навестува сигурната пасокизација на СДС на 8-ми мај.

Апасиев од Битола порача дека на овие избори народот треба да избере помеѓу трите платформи: софиската, тиранската и МАКЕДОНСКАТА платформа! Левица ќе коалицира со влада која ќе ги прифати црвените линии во одбрана на македонската држава.

Носителката на листа Јована Мојсоска дополнително истакна дека Левица подава рака до ВМРО-ДПМНЕ за да се спречи промена на Уставот и да се стави крај на уцените кои водат кон федерализација на државата.

На овие избори, македонскиот народ ќе стави крај на диктатите и поразите од режимот на СДС и ДУИ и повторно ќе ја возобнови Републиката! Стои во соопштението на политичката партија Левица.