Граѓаните на Лисиче обединети против бетонизацијата

Соопштението на организацијата „Да го зачуваме Лисиче“ го пренесуваме во целост:

Ги повикуваме сите да застанат со нас против уништување на Лисиче!

Ние жителите на Населба Лисиче сме соочени со градежната мафија која сака да ја БЕТОНИЗИРА нашата населба преку немилосрдниот предлог план на Општина Аеродром.

Ние се бориме да го зачуваме нашето соседство, мирот и спокојното живеење во нашите домови.

Населба Лисиче веќе е една од рекордно НАЈЗАГАДЕНИТЕ населби и со предлог планот ќе биде тотално уништена!

ДА КАЖЕМЕ СТОП НА ГРАДЕЖНИОТ ХАОС КОЈ ЗАЕДНО МОЖЕ ДА ГО СПРЕЧИМЕ!!!

*** “Да го зачуваме Лисиче” е СОСЕДСКА и НАДПАРТИСКА иницијатива***

Објавата е проследена со ова видео:

Превземено од: https://fb.watch/jR0c1Iswew/

Последно