Вести

Левица: НИКОБ не исплатува редовно плати и додатоци на работниците

Реакција на Левица - Трудов сектор Агенцијата за обезбедување на која и доделија тендери за обезбедување на државни објекти во вредност од 2 МИЛИОНИ ЕВРА неможе да обезбеди плати за работниците. НИКОБ - Компанија која е позната благодарение на непочитување на...

Левица бара намалување на платите на функционерите

Соопштение на политичката партија Левица ЛЕВИЦА ПРЕКУ АВТЕНТИЧНО ТОЛКУВАЊЕ БАРА НАМАЛУВАЊЕ НА ФУНКЦИОНЕРСКИТЕ ПЛАТИ Денес, пратениците на Левица во македонското собрание поднесоа Барање за давањеавтентично толкување до претседателот на Собранието - Талат Џафери.Со Одлуката на Уставниот суд, со која платите на...

Левица: Работниот ја троши платата на инфлација додека директорите земаат милиони

Прес-конференција на Координаторот на Трудов сектор при политичката партија Левица - Александар Димитријевиќ. Во време кога во високоразвиените држави се имплементира шест часовно работно време, нас ни се сервира феудализам и робовладетелство. Предлогот на Владата за 60-часовна работна недела нѐ врати...

Левица: Учениците во ООУ „Димитар Поп – Георгиев Беровски“ жртви на институциите

Прес конференција на ЛО Ѓорче Петров при политичката партија Левица УЧЕНИЦИТЕ ВО ПОДРАЧНОТО ООУ „ДИМИТАР ПОП – ГЕОРГИЕВ БЕРОВСКИ“, ЖРТВИ НА ИНСТИТУЦИОНАЛНИ ЛАВИРИНТИ И ЛАГИ Откако сите релевантни институции се прогласија за ненадлежни, учениците од подрачното основно училиште „Димитар Поп -...

Организацијата „Да го зачуваме Лисиче“ со петиција до општина Аеродром

Соопштение на организацијата „Да го зачуваме Лисиче“ Вчера беше предадена ПЕТИЦИЈА од жителите на населба Лисиче до Градоначалникот на Општина Аеродром и советот на општината. Во наредните денови исто така ќе биде предадена до Градоначалничката на Град Скопје Данела Арсовска до...

Претседателот на Левица – Апасиев постави спомен-плоча кај Вејце во чест на бранителите

Соопштение на Политичката партија Левица Денес (28 април 2023 година), највисока делегација на Левица, предводена од претседателот проф. д-р Димитар Апасиев и пратеникот Борислав Крмов, оддадоа почит на бранителите убиени во масакрот кај Вејце од страна на терористичките формации на ОНА....

Левица: Образованието ни е сведено на импровизации

Реакција на секторот образование при политичката партија Левица КОНЦЕПЦИЈАТА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ СВЕДЕНА НА ИМПРОВИЗИРАНА НАСТАВА Уште на крајот на 2020 година, кога беше најавена Концепцијата за основно образование јавноста и стручните кругови жестоко ја осудија поради тенденциозноста, површноста и необмисленоста....

Левица: Меѓуопштинскиот центар за социјална работа – Скопје – уништува животи

Реакција на социјалниот сектор при политичката партија Левица МЕЃУОПШТИНСКИОТ ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНА РАБОТА - СКОПЈЕ НАМЕСТО ДА ПОМАГА - УНИШТУВА ЖИВОТИ Деновиве во јавноста произлезе информација дека „Стручен тим“ од центарот (кој постои само на хартија), направил проценка и донел одлука...

Исмаил: ДПМНЕ освен што практично го гуши Градот Скопје уште и идеолошки го слабее националниот идентитет!

Советникот од Левица во Град Скопје, Реџеп Исмаил Хактан, на својот фејсбук профил сподели искуство од последната Седница во Советот на Град Скопје. Преку практичен пример Исмаил објасни за тоа на кој начин и со која цел советниците од...

Пеналите што ги има платено Бехтел во САД (досега)

Violation Tracker е обемна база на корпоративни измами која ги регистрира најголемите прекршители на регулаторните правила и законите во САД. Педантно ги бележат пронајдените банкарски сплетки, измами на потрошувачи, штелување цени, изигрување на правилата за животна средина, работно време, безбедност,...

Последни