Како реакција на изборниот резултат на последните британски избори, Клер Дејли излезе со реакција.

Лабуристите на Стармер добија 34 отсто од гласовите. Тоа е 6% помалку отколку во 2017 година, кога беа под водство на Џереми Корбин.
Добија помалку гласови од 2017 и 2019 година. Многу пратеници преминаа во независни поради гротескната поддршка за геноцид (во Газа).

Но, на крајот победија, бидејќи гласовите за ториевците паднаа од 42% на 24%.

Со оглед на овие резултати, Дејли заклучува дека:

Британија заменува еден непопуларен премиер со друг непопуларен премиер.